Ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn, ondersteuning en inkomen in de gemeente Smallingerland
 
CAR_jongeren.jpg
 
 
icoon_4@2x.png
 

Zo helpen wij

Carins vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen en zichzelf kan redden. Wij helpen jou op weg als het je zelf even niet lukt.

Je kunt bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld:

  • opvoeden & opgroeien

  • wonen, welzijn & meedoen

  • schuld & inkomen


Het liefst helpen we je direct

We proberen je direct te helpen. Onze hulp en advies is gratis, dus loop gewoon eens binnen, bel ons op of maak een afspraak. Meestal kunnen we zelf direct helpen en anders weten we bij wie je dan moet zijn.


Soms is er meer tijd nodig

Als het nodig is, maken we een vervolgafspraak. Bij ons of we komen bij je thuis. Samen kijken we wat je nodig hebt. En wie je kan helpen. Dit schrijven we op in een plan. En dat plan voeren we natuurlijk ook samen met jou uit. Soms vragen we hier andere zorg- of welzijnsorganisaties bij. Het gaat erom wat voor jou of je gezin het beste is.

Het gesprek

Tijdens het gesprek bekijkt een medewerker van Carins samen met jou waar je tegenaan loopt en wat de vraag is. Wat zijn de mogelijke oplossingen? Waar heb je ondersteuning bij nodig? Maar ook staan we stil bij wat je zelf kunt doen of met mensen uit je omgeving (zoals familie en vrienden). Met een goed netwerk is vaak al veel mogelijk. Het is belangrijk dat je aangeeft waar je behoefte aan hebt. 

Ook legt de medewerker uit hoe het vervolg er uitziet. Hoe lang dat duurt, hangt af van de situatie. Ieder mens en iedere hulpvraag is immers verschillend. Soms is het nodig meer gesprekken te voeren of verder onderzoek te doen.


Wat gebeurt er na het gesprek?

Na het gesprek en het onderzoek maakt de medewerker van Carins een verslag.
We noemen dit een ondersteuningsplan. Dit ondersteuningsplan is de basis voor het vervolg.

Wil je meer weten over het gesprek en hoe jij je kunt voorbereiden? Bekijk hier de folder.